A Long, Narrow House That Maximizes Space

living-room-ideas_blue-corner-sofa_wooden-floor-ideas_cactus-home-accecoris_small-living-room-design

The living room is on the opposite side at the entrance, at the aperture. A practice location, at the end of the corridor and after the dining area, which favored the choice of a model with a chaise-lounge terminal to take advantage of the view object. • Applique: Ipe W2 Rotaliana • Sofa and mobile day: Ikea

The entrance leads to the environment day is marked by cooking functions, dining and living room, in sequence. To shield the cooking area than the couch, the scale and the new underlying volume, conceived as a service technician compartment. Lightweight and compact the new ramp is in black metal with inside in iron reinforcing props. Handcrafted in individual elements of three steps, it was assembled on site. In the bottom part defines an empty volume which has been partially tapped with a daily structure to hold, composed of metal ribs. Scale realized by MTM (cost € 5,200).

stairs-home-design_spiral-stair-ideas_black-wooden-stair_iron-staircase_wooden-floor_long-home-ideas

kitchen-home-ideas_corner-kitchen-design_pull-down-kitchn-faucet_white-painted-wall

The cooking area is using the angle defined by the wall of the bathroom, after the entrance, and overlooks the hall-living with a terminal element in the peninsula, equipped with stools. • Kitchen: Riccione Novalinea • Two Stools: Colico Design Hip / ss In the entrance area are exposed original beams, whose conservation status has allowed the recovery. Before consolidated, with the insertion of struts in iron, they have been cleaned with a blasting treatment and then decorated in pickled effect to attenuate the contrast with the white walls and ceiling.

living-room-kitchen-ideas_wooden-flor-design_hall-way_home-long-ideas_space-home-design

Even the existing parquet – natural oak – was maintained. Lamato to restore and equalize the surface is polished and protected with several coats of varnish.

Block with laundry services. Uneven and even functional

At one end of the cooking area, with new partitions the perimeter of an empty space was defined and open in the front – to be directly accessible from the kitchen – but closed back into the living room. In this position also it takes advantage of the part under the ramp that climbs to the upper floor. The interior, suitably equipped with connections to the electric and water utilities – extended from the sink – is used for the refrigerator and – just under the scale – for the washing machine. It managed well to add a little laundry, hidden and comfortable. Made “to measure”, it taking into account the depth of the furniture in the kitchen, the size of the appliances to incorporate, this technical volume does not interfere with the passage in the corridor, for which at design time were calculated 90 cm as to leave free.

kitchen-home-plan_long-home-design-plan

Plasterboard, easier for the construction of this volume we have been used plasterboard:alight dry and fixed on aluminum uprights that support function. In the gap which is formed between the two faces of each wall as follows you can insert the implants, including the piping for the water. And, after finishing the work, the surface can be treated and it finished as if it were of brick masonry.

The upper attic

It is reserved for the sleeping area and has two bedrooms separated by a central stairwell. In both environments, furniture with doors and drawers exploit the space along the walls – otherwise not usable – where the height is reduced. For thermal comfort in the environments and reduce energy loss, on the roof pitches was applied inside an insulating material tamponade. Mats of rock wool were attached directly to the roof, between the main beams warping exists, then covered with plasterboard and painted white. It is chosen a purely natural insulator that, thanks to the open cell structure ensures excellent performance.

bedroom-home-design_cream-rustic-bed-cover_white-bedroom-painted_window-ceiling-ideas

In night environments, for consistency with the rest of the house on the lower floor, the floor is made of oak. Unlike the living room, here it was necessary posarne a new one and we opted for the type underlayment that is ready to lay and gives strength and stability. • Bedroom: the Cinius

bathroom-design_stone-bahtroom-ideas_glass-shower-room_long-ceramics-sink_rustic-bath-ideas

For the bathroom: the effect of furnishing solutions, made with quality materials, but also saving to exploit well the small environment, like the shower flush travertine floor. The freestanding sink is a single block of stone supported on the ground, drilled on the back wall for the discharge; It is mated to the wall mixer. Varying size and surface, a bit ‘smooth a little’ splitted, was obtained with the same stone, travertine, a uniform coating but lively. • Sink and coatings: Benetti Stone

The project

The apartment occupies the top two floors of an old building (living area downstairs, sleeping area above), of which the intervention has preserved the typical architectural features, such as the structure of the roof and the windows, and even the flooring on the ground floor. Even the organization of space is unchanged, but has been made more practical, replacing the old wooden staircase with a “slimmest” and especially with a different orientation. And with the addition of a technical volume at the center of the house it is obtained the laundry. In the past, the subject of changes for the recovery of the attic – at the time attached to the house that has become on two levels – the interior was now again revised in order to actualize the aesthetics.

longhome-design-plan

Downstairs

All the input level is intended open to the living area: a space devoid of partitions because the openings on the short sides
the house must aeroilluminare the entire surface of the floor. The functions are therefore distributed in succession according the development in length, given the width of only 300 cm.

second-floor-home-long-plan-ideas

First floor

The sleeping area is accessed now with a new scale using the existing space, but it has a different development of the steps. Ramped U and sense Rise “Time” (Contrary to the previous) the item is better integrated in the living room.

The context in which it is the apartment of 41 + 30 m (respectively the entrance floor and attic) is a typical railing building: it is clear from the plant with oblong openings only to end. The railing, or in the gallery, is a type of housing designed in the mid-nineteenth century, when accesses to the apartments, which are placed next to each other, are distributed by an external common balcony. This also explains the characteristic entrance of the house, that the project has maintained, with double frame and intermediate compass to counteract the temperature difference between inside and outside. But all the intervention is marked by enhancing the existing original, avoiding preserving its character, with the recovery and the renewal of the windows and floors (where possible) and especially the cover. This has resulted in specific and targeted treatments on the different elements, which have returned to the house a new life. Even the original distribution was not altered: the work concentrated on the scale, replacing the old wooden ramp with a metal, including the construction of some behind plasterboard bordering the open compartment under the stairs for home appliances. In the bathroom, no masonry work, but was added a window to get a dressing, necessary with the kitchen; Instead of the tank then it is preferred to have a large shower cubicle.

Project: Study Patetta arch.
Lighting design: Luca Gervasoni
Photo: Cristina Fiorentini

Leave a Comment